Telinevoimistelu

BraVossa on mahdollisuus kilpailla telinevoimistelussa. Kilpalinjalle valitaan voimistelijoita harrasteryhmistä merkkisuoritusten perusteella. Merkkisuoritusten tarkoituksena on varmistaa, että kuhunkin luokkaan vaadittava taitotaso on saavutettu. Merkkejä voi suorittaa syksyllä ja keväällä.

Kilpailulisenssi:
Osallistuessasi kilpailuihin sinulla tulee olla Voimisteluliiton kilpailulisenssi. Varmista omalta valmentajaltasi mikä lisenssi sinun tulee hankkia. Lisenssi ostetaan Hoika järjestelmässä. Siirry lisenssin ostoon TÄSTÄ

Stara-merkki

Stara-merkki on kaikkien voimistelulajien yhteinen aloitusmerkki, jonka suorittamiselle ei ole ala- eikä yläikärajaa. Merkki pohjautuu voimistelijoiden urapolun lapsuusvaiheeseen ja liikkeet ovat alkeis- ja alkeisjatkopassista tuttuja liikkeitä.

Naisten telinevoimistelu

Naisten telinevoimistelussa tekniikka ja esteettisyys yhdistyvät voimaan ja liikkuvuuteen, jotka yhdessä johtavat äärimmäiseen taituruuteen yhdessä maailman vaikeimmista lajeista.

Naisten telinevoimistelu on huippu-urheilun lisäksi loistavaa treeniä

Telinevoimistelija pysyy pystyssä niin kapealla puomilla kuin voltin päätteeksi permannollakin. Vaikka huipulla telinevoimistelu vaatii vankkaa kokemusta lajista sekä tuhansia toistoja, on telinevoimistelu ihanteellinen laji myös kaiken ikäisille uuden harrastuksen aloittajille. Telinevoimistelun perusliikkeiden parissa on mahdollisuus kehittää muun muassa kehonhallintaa, voimaa, koordinaatiota ja liikkuvuutta sekä haastaa ja ylittää itsensä.

Naisten telinevoimistelussa kilpaillaan neljällä telineellä: hypyssä, nojapuilla, puomilla ja permannolla.

Miesten telinevoimistelu

Miesten telinevoimistelussa kilpaillaan kuudella telineellä: permanto, hevonen, renkaat, hyppy, nojapuut ja rekki. Lajia voi myös harrastaa.

Telinevoimistelijan arkipäivää ovat käsinseisonnat, voltit ja magnesiumin pöly. Kilpailusuoritus vaatii telinevoimistelijalta paitsi taitoa ja uskallusta, myös voimaa, nopeutta, kestävyyttä, liikkuvuutta, koordinaatiota ja kehonhallintaa. Voimistelijat suorittavat huimia akrobaattisia liikkeitä ylösalaisin, sivuttain, käsien varassa ja jaloillaan. Laji kehittää ja vaatii urheilijalta voimaa, liikkuvuutta, kestävyyttä, notkeutta, kehonhallintaa ja koordinaatiota. Voimistelu onkin näin ollen täydellinen tukilaji kaikkeen muuhunkin urheiluun.

Seura on sitoutunut Suomen Voimisteluliiton Lasten voimistelun linjaukseen.

Linkki Lasten Voimistelun linjaukseen!